Wednesday, January 15, 2014

Trip to Delft & The Hague

Last weekend I visited my brother in Delft and together we went to The Hague.

First we visited a permanent exhibition of M.C. Escher's work in the former palace of Queen Emma in The Hague. Escher was a Dutch artist who made woodcuts, lithographs and mezzotints and used a lot of mathematical pricipals in his work. He is best known for his impossible constructions and tessellations.We wandered around in The Hague for the rest of the day and in the evening we ate at an Indonesian restaurant.


 The next day we went to the city centre of Delft and I also took a couple of pictures there. 


We also visited the Johannes Vermeer centre and in the afternoon we went to a concert of Eefje de Visser. Johannes Vermeer was a painter from the 17th century who lived in Delft.2 comments:

 1. Ik vind Escher echt heel gaaf! Ik ben een jaartje geleden ofzo naar een tentoonstelling van hem geweest, het was echt heel leuk :)

  liefs,
  Femke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bedankt voor je reactie ;) Zijn werk is inderdaad erg gaaf! Ik vind het ontzettend knap hoe hij niet alleen fantastische tekeningen en afdrukken weet te maken maar ook heel veel verschillende dingen gaan hem prima af. Hij kan heel goed planten en dieren tekenen, onmogelijke constructies tekenen en ook nog eens fantastische motieven maken van beesten die geheel tegen elkaar aan passen en zo het hele vlak weten te vullen. Ook bij de tekening van de spiegelende bal in de hand combineert hij het realistische van de bal en de hand met het cartooneske van wat er in de bal te zien is en samen werkt het heel goed!

   Delete